B&W 800 D3 krijgt GAIA-I isolators

Wij zijn op bezoek geweest bij een klant met B&W 800 D3 luidsprekers, want hij was niet tevreden over het geluid. Ondanks dat de speakers in een speciale luisterruimte staan, kwamen ze niet tot hun recht (zeker niet in verhouding tot de prijs).

De eigenaar had al diverse oplossingen geprobeerd, maar het resultaat kon hem steeds niet bekoren. Totdat er GAIA-I voeten werden gemonteerd!

Omdat de luidspreker 96 kg weegt, is het wel een klus voor minimaal twee personen. En er moest iets bedacht worden om de luidspreker correct op de nieuwe voeten te plaatsen. Hieronder volgt een fotoverslag van het project.

1- Goed inpakken om beschadiging te voorkomen en op een speciaal geprepareerde steekwagen geplaatst.

20180410 B&W800D3 1

 

2- Er zitten vier rollers onder de luidspreker en die worden verwijderd. De steekwagen is speciaal aangepast omdat de rollers voor, achter, links en rechts geplaatst zijn.

20180410 removing roller

 

3- De rollers worden losgeschroeft en de schroeven bewaard voor de montage van de speciale B&W-platen die dezelfde maat hebben.

 20180410 removing roller detail

 

4- De vier B&W-montageplaten zijn gemonteerd.

20180410 gaia plates mounted

 

5- Nu worden de GAIA-I vastgeschroeft, alle met het logo naar voren voor de juiste werking.

20180410 placing gaia 1

 

6- Alle voeten gemonteerd en de carpet discs onder de voet geplaatst. Deze zuigt zich vast aan het enigszins holle voetrubber.

20180410 gaia 1 with carpet disc

 

7- Alle GAIA-I voeten en discs gemonteerd. Nu komt iets belangrijks: het blokje hout zorgt er voor dat de luidspreker niet kantelt op de GAIA's maar rechtstandig kan worden geplaatst, op vier voeten tegelijk. Dit is erg belangrijk!
N.B. de eigen spikes, die volgens de eigenaar niet bijdroegen aan een mooi geluid, zijn helemaal omhoog geschroeft.20180410 ready to put speaker on gaia feet

 

8- De luidspreker wordt rechop gezet op de vooraf afgetekende plaats (zie foto 1). Het resultaat is ook een lust voor het oog.

20180410 final result

 

9- Detailopname van de GAIA-voeten. Stevig verankerd aan de ondergrond kan de GAIA zijn werk doen.

20180410 final result detail

 

Een maand later heeft de gelukkige eigenaar nog een test gedaan met OREA's. Dat heeft er toe geleid dat nu alle apparatuur op OREA's staan. Het is, gelet op de totale installatie, een geringe investering voor een hoorbaar mooier resultaat.

Met dank aan Barry voor dit mooie project.

Meer weten, neem contact met ons op.